-->

31 Μαΐου 2013

Έκθεση Έργων Μαθητών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία»


Έκθεση Έργων Μαθητών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία»

και το σχολείο μας πήρε μέρος στο πρόγραμμα αυτό
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και η CITI Ελλάδος προσκαλούν τα παιδιά και τους γονείς τους, σε μια ξεχωριστή έκθεση με έργα μαθητών Α” – ΣΤ΄ δημοτικού από τα σχολεία που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία» κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2013. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-14.00. Σάββατο – Κυριακή: 10.00-15.00
Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Citi με τίτλο «Οικονομία: Γνώση … με αξία» που υλοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, με την πραγματοποίηση 162 εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη συμμετοχή 4.000 μαθητών. Για πρώτη φορά, η ολοκλήρωση του προγράμματος σηματοδοτείται από τη διοργάνωση μίας ξεχωριστής έκθεσης στο Παιδικό Μουσείο – Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων με δημιουργίες μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Όπως όλα τα προγράμματα που διεξάγει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, έτσι και το πρόγραμμα «Οικονομία: Γνώση … με αξία» πραγματοποιείται στη μορφή διαδραστικού παιχνιδιού και χρησιμοποιεί τη δημιουργία κατασκευών, από αφίσες, εφημερίδες, συσκευασίες προϊόντων μέχρι ό,τι βάλει ο «παιδικός νους», για την καλύτερη αφομοίωση των εννοιών και θεμάτων που παρακολούθησαν οι μαθητές. Μερικές από αυτές τις δημιουργίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης, εντυπωσιάζοντας, τόσο για τη δημιουργικότητα και τις προτάσεις των μαθητών για την επίλυση θεμάτων όπως η ανεργία, η οικονομική κρίση, η φτώχεια κ.α., όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις που βιώνουμε αυτή την περίοδο.
Ειδικά οι δημιουργίες των μαθητών των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ είναι αυτές που αποκαλύπτουν ποια είναι τα θέματα, τα οποία στο μυαλό των μαθητών είναι τα πιο σημαντικά που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα. Έτσι, ενώ τα πρώτα χρόνια διεξαγωγής του προγράμματος, τα προβλήματα ήταν κυρίως διεθνή και αφορούσαν κατά πρώτο λόγο στον τρίτο κόσμο, πλέον έχουν αντικατασταθεί από προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Λέξεις και έννοιες όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, οι άστεγοι, η εγκληματικότητα και τα ψυχολογικά προβλήματα είναι οι πρώτες που έρχονται στο μυαλό των μικρών μαθητών και μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο βαθμός στον οποίο τα παιδιά έχουν εκτεθεί σε αυτά τα θέματα, καθώς μπορούν να διαχειρίζονται και να καταθέτουν σχετική ορολογία.
Η έκθεση διεξάγεται στο χώρο του Παιδικού Μουσείου (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα) από 1 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας από Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00, ενώ για το Σαββατοκύριακο 10:00-15:00. Η είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: