-->

12 Μαΐου 2013

Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές μάς παίζουν μουσική



Εuropean School Radio





Πατήστε στην εικόνα για να ακούσετε ζωντανά τον πρώτο σχολικό ραδιοφωνικό σταθμό European School Radio από τη σελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.






Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο
Πηγή:http://esradio.mysch.gr





Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, Εuropean School Radio, ESR esradio.mysch.gr είναι μια πρωτότυπη δράση η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία και θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα.








Το Εuropean School Radio, ESR, είναι ένα Δίκτυο Σχολείων, εκατοντάδων δημόσιων και ιδιωτικών της Ελλάδας αλλά και ευρωπαϊκών, κάθε τύπου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες παράγουν ραδιοφωνικές εκπομπές και μεταδίδουν μέσω ενός πλήρους 24ωρου προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού, με χαρακτήρα ταυτόχρονα ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και συνάμα εκπαιδευτικό.




Η επίσημη γλώσσα του σταθμού είναι τα ελληνικά και αγγλικά, προωθεί όμως την ιδέα της διαπολιτισμικότητας και πολυγλωσσικής συμμετοχής.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός τηρεί τους κανόνες λειτουργίας που προβλέπονται στις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας και των κωδίκων δεοντολογίας του Ε.Σ.Ρ.


Δείτε εδώ τα σχολεία που συμμετέχουν στην οικογένεια του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: