-->

18 Μαΐου 2013

Γράμμα στον Tσάρλι Tσάπλιν

Γράμμα στον Tσάρλι Tσάπλιν

Tσάρλι Tσάπλιν


Τον αγαπήσαμε ως Σαρλό. Είναι η πρώτη αναγνωρίσιμη φιγούρα - χαρακτήρας, με παγκόσμια εμβέλεια στην ιστορία του κινηματογράφου και ακούει στο όνομα Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν...


Ο Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889

 στο Λονδίνο. 

Και οι δύο γονείς του ήταν καλλιτέχνες. Ωστόσο τα παιδικά του χρόνια ήταν δραματικά μια και ο μέθυσος πατέρας του εγκατέλειψε τη μητέρα του, τον ίδιο και το μεγαλύτερο αδερφό του, η μητέρα του άφησε τη δουλειά της και προσπαθούσε να επιβιώσει ως ράφτρα, ενώ μετακινούνταν συνέχεια από χαμόσπιτο σε χαμόσπιτο.

Η κλονισμένη ψυχική της υγεία οδήγησε τα παιδιά σε σχολείο για ορφανά και τελικά στον πατέρα τους και την αλκοολική φιλενάδα του.




Ο μικρός Τσάρλι βρέθηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό πάλκο σε ηλικία 5 ετών, σε κωμικό αναγκαστικά ρόλο, μια και αντικατέστησε την άρρωστη μητέρα του λέγοντας ένα σουξέ της εποχής. Εκεί έλαβε τα πρώτα του χειροκροτήματα που λέγεται ότι ήταν καταιγιστικά!
Προκειμένου να επιβιώσει έπαιζε από μικρός σε διάφορες παραστάσεις, ώσπου άφτασε σε ηλικία 21 ετών να φύγει με έναν θίασο περιοδεία στην Αμερική, όπου και έμεινε πάρα πολλά χρόνια!


Ο Τσάπλιν παντρεύτηκε 4 φορές και απέκτησε 11 παιδιά! Τα οκτώ με την τέταρτη σύζυγό του Όνα, κόρη του Ευγένιου Ο' Νηλ, η οποία όταν παντρεύτηκαν ήταν μόλις 18 χρόνων, ενώ εκείνος 54!
Ωστόσο έζησαν μαζί μέχρι το θάνατό του, στις 25 Δεκεμβρίου του 1977, ενώ είχαν ζήσει μαζί επί 34 χρόνια!






Γράμμα στον Tσάρλι Tσάπλιν






ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ

Το τσίρκο (1928)





The Kid



και ένα τραγούδι

Ελληνική συμμετοχή (Eurovision 1978)

Τσάρλυ Τσάπλιν Τσάρλι Τσάπλιν – Τάνια Τσανακλίδου 




Ο μαγικός κόσμος του θεάματος



Σου αρέσει ο κινηματογράφος;
Τότε μπορείς να ταξιδέψεις με το ψηφιακό σχολείο στον μαγικό κόσμο του θεάματος.
Κάνε κλικ εδώ 





Δεν υπάρχουν σχόλια: