-->

14 Απριλίου 2013

Κεφάλαιο 15 Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου


Κεφάλαιο 15
Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και
η Ναυμαχία του Ναυαρίνου














Αυτόνομο ονομάζεται ένα κράτος όταν αυτοδιοικείται δίχως, ωστόσο, η κυβέρνησή του να αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το κράτος αυτό. Τα αυτόνομα κράτη είναι, συνήθως, ενταγμένα σε μεγαλύτερα κράτη ή συνδέονται στενά με αυτά. Κατά τον 19ο αι., τα αυτόνομα κράτη υποχρεώνονταν, συνήθως, να πληρώνουν ετήσιο φόρο στον ηγεμόνα του μεγαλύτερου κράτους στο οποίο ήταν ενταγμένα. Έτσι, λοιπόν, για τα κράτη αυτά χρησιμοποιούνταν ο όρος «αυτόνομο κράτος, φόρου υποτελές».

Τι ήταν η Ιερή Συμμαχία : Μια συνθήκη- συμμαχία των Αυτοκρατόρων της Ευρώπης ( της Ρωσίας, της Αυστρίας και του Βασιλέα της Πρωσσίας ).που σκοπό είχε να μην αφήσει κανένα λαό να ξεσηκωθεί εναντίον των κατακτητών ή εναντίον της απόλυτης μοναρχίας. Ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1815, μετά την ήττα του Ναπολέοντα από τους μονάρχες της Ευρώπης.

Δυνάμεις ή Μεγάλες Δυνάμεις : Όρος που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να γίνει λόγος για τις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες που καθόριζαν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, τα ευρωπαϊκά πράγματα. Τέτοιες ήταν κατά καιρούς η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Αυστροουγγαρία και η Πρωσία. 



Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου








Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ Μ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ & Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ






Μέρος από το ντοκιμαντέρ 1821 για την επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και τη  ναυμαχία του Ναυαρίνου



Δεν υπάρχουν σχόλια: