-->

15 Ιανουαρίου 2013

Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης

Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης


Η ποσότητα νερού που υπάρχει στους ποταμούς και στις λίμνες αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής ποσότητας νερού του πλανήτη μας.

 Η ποσότητα αυτή καλύπτει μόνο το 2% της επιφάνειας της Γης. Ωστόσο το γλυκό νερό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αποτελεί πηγή ζωής για όλους τους οργανισμούς.Ποτάμι : ρεύμα γλυκού νερού στην επιφάνεια της Γης που κινείται από τα υψηλότερα προς τα χαμηλότερα μέρη της
Ο Νείλος είναι  ο μεγαλύτερος  σε μήκος ποταμός της Γης. Βρίσκεται στην Αφρική . Ο ποταμός έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αρχαίας Αιγύπτου, ο πολιτισμός της οποίας οφείλεται κυρίως σε αυτό το ποτάμι, γι' αυτό και η Αίγυπτος θεωρήθηκε από πολλούς ως Δώρο του Νείλου.Ο  Αμαζόνιος, είναι ο δεύτερος  μεγαλύτερος  σε μήκος ποταμός της Γης μετά τον Νείλο Γύρω από τις όχθες του Αμαζονίου βρίσκεται το μεγαλύτερο δάσος της Γης. Εδώ παράγεται με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης το 35% του οξυγόνου της ατμόσφαιρας, γι’ αυτό η περιοχή θεωρείται ο «πνεύμονας» του πλανήτη.


Λίμνη: κοιλότητα στην επιφάνεια της Γης που περιέχει συνήθως γλυκό νερό

Οι λίμνες της Γης καλύπτουν λιγότερο από το 2% της επιφάνειάς της.
Οι περισσότερες περιέχουν γλυκό νερό. Mερικές είναι αλμυρές, όπως η Κασπία και η Νεκρή Θάλασσα, της οποίας μάλιστα το νερό είναι 7,7 φορές πιο αλμυρό από το θαλασσινό.

(κάνοντας κλικ στις λέξεις Κασπία και Νεκρή θάλασσα θα τις εντοπίσεις στον παγκόσμιο χάρτη)


Κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα θα μάθεις περισσότερα για τα μεγάλα ποτάμια της Γης

Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης!!! Κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα και εντοπίστε τα μεγαλύτερα ποτάμια και τις μεγαλύτερες λίμνες της Γης με το Google earth

Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Διαδραστική εφαρμογή «Μαθαίνω παίζοντας τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου»

Διαδραστική εφαρμογή «Μαθαίνω παίζοντας τις μεγαλύτερες λίμνες της γης»
http://www.purposegames.com/game/0c9fc6135b