-->

12 Νοεμβρίου 2012

Φτιάξε τα δικά σου κόμικ


 Φτιάξε τα δικά σου κόμικ

6/2/2012

Γαλλική διαδραστική ιστοσελίδα κόμικς για παιδιά 7-12 ετών



Έξι εκδοτικοί οίκοι ση Γαλλία (Dargaud, Dupuis, Le Lombard, Citel, Ellipsanime και Médiatoon), ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινή ιστοσελίδα κόμικς, αφιερωμένη στα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Η ιστοσελίδα ονομάζεται "Bandgee.com" και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 7 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία καθόλου τυχαία, αφού πρόκειται για τη διεθνή "Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου" ("Safer Internet Day"). (Έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί)

Σε ανακοίνωση τύπου των εκδοτών, αναφέρεται ότι η χρήση της ιστοσελίδας θα είναι "δωρεάν και απολύτως ασφαλής". Τα παιδιά-χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν, να παίζουν παιχνίδια, να παρακολουθούν μαθήματα σε διάφορους τομείς, να ακούν μουσική, να βλέπουν video, να χρωματίζουν τα κόμικς, ενώ θα υπάρχουν και χώροι αφιερωμένοι στην προσωπική τους δημιουργία, καθώς και χώροι με τους αγαπημένους τους ήρωες, όπως ο Garfield, ο Λούκυ Λουκ, κ.ά.

Η ιστοσελίδα δίνει επίσης έμφαση στην κοινωνική δικτύωση. Έτσι, οι νέοι χρήστες από την στιγμή που θα πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, θα μπορούν να δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ και να μοιραστούν με τους φίλους τους τις δημιουργίες, τις ανακαλύψεις και τα κοινά τους ενδιαφέροντα.
(Πηγή: Livres Hebdo)

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα εδώ     

 (η ιστοσελίδα είναι στα γαλλικά αλλά με την μετάφραση είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: