-->

31 Μαΐου 2013

Έκθεση Έργων Μαθητών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία»


Έκθεση Έργων Μαθητών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία»

και το σχολείο μας πήρε μέρος στο πρόγραμμα αυτό
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και η CITI Ελλάδος προσκαλούν τα παιδιά και τους γονείς τους, σε μια ξεχωριστή έκθεση με έργα μαθητών Α” – ΣΤ΄ δημοτικού από τα σχολεία που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία» κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2013. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-14.00. Σάββατο – Κυριακή: 10.00-15.00
Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Citi με τίτλο «Οικονομία: Γνώση … με αξία» που υλοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, με την πραγματοποίηση 162 εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη συμμετοχή 4.000 μαθητών. Για πρώτη φορά, η ολοκλήρωση του προγράμματος σηματοδοτείται από τη διοργάνωση μίας ξεχωριστής έκθεσης στο Παιδικό Μουσείο – Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων με δημιουργίες μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Όπως όλα τα προγράμματα που διεξάγει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, έτσι και το πρόγραμμα «Οικονομία: Γνώση … με αξία» πραγματοποιείται στη μορφή διαδραστικού παιχνιδιού και χρησιμοποιεί τη δημιουργία κατασκευών, από αφίσες, εφημερίδες, συσκευασίες προϊόντων μέχρι ό,τι βάλει ο «παιδικός νους», για την καλύτερη αφομοίωση των εννοιών και θεμάτων που παρακολούθησαν οι μαθητές. Μερικές από αυτές τις δημιουργίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης, εντυπωσιάζοντας, τόσο για τη δημιουργικότητα και τις προτάσεις των μαθητών για την επίλυση θεμάτων όπως η ανεργία, η οικονομική κρίση, η φτώχεια κ.α., όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις που βιώνουμε αυτή την περίοδο.
Ειδικά οι δημιουργίες των μαθητών των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ είναι αυτές που αποκαλύπτουν ποια είναι τα θέματα, τα οποία στο μυαλό των μαθητών είναι τα πιο σημαντικά που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα. Έτσι, ενώ τα πρώτα χρόνια διεξαγωγής του προγράμματος, τα προβλήματα ήταν κυρίως διεθνή και αφορούσαν κατά πρώτο λόγο στον τρίτο κόσμο, πλέον έχουν αντικατασταθεί από προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Λέξεις και έννοιες όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, οι άστεγοι, η εγκληματικότητα και τα ψυχολογικά προβλήματα είναι οι πρώτες που έρχονται στο μυαλό των μικρών μαθητών και μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο βαθμός στον οποίο τα παιδιά έχουν εκτεθεί σε αυτά τα θέματα, καθώς μπορούν να διαχειρίζονται και να καταθέτουν σχετική ορολογία.
Η έκθεση διεξάγεται στο χώρο του Παιδικού Μουσείου (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα) από 1 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας από Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00, ενώ για το Σαββατοκύριακο 10:00-15:00. Η είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.

Η Ελλάδα στον 20ό αιώνα



Η Ελλάδα στον 20ό αιώνα

















Η ενότητα με λίγα λόγια


  • Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα έγιναν δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και πολλοί άλλοι μεγάλοι αλλά τοπικοί. Η Ελλάδα συμμετείχε στους περισσότερους από αυτούς τους πολέμους.
  • Η Ελλάδα   απέκτησε τα σημερινά σύνορά της. Αυτό ήταν κυρίως  αποτέλεσμα της συμμετοχής της στους πολέμους.
  • Η Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, προκάλεσε μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους. 
  • Η Κατοχή της Ελλάδας την περίοδο 1941-1944 και ο Εμφύλιος Πόλεμος το 1946-1949 .
  • Η εισβολή της Τουρκίας στο ανεξάρτητο κράτος της Κύπρου το 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος του νησιού .
  • Η ένωση των κρατών-μελών της Ευρώπης σε Ευρωπαϊκή Ένωση .

30 Μαΐου 2013

Η επέκταση του Ελληνικού κράτους


Μια παρουσίαση που μας δείχνει πώς διαμορφώθηκαν 
τα σύνορα του ελληνικού κράτους και τις χρονολογίες 
που έγιναν οι αλλαγές.


Στο τέλος αναφέρονται και τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας σε τίτλους. 






πηγή:
24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

28 Μαΐου 2013

Η κρίση στα Βαλκάνια

Η κρίση στα Βαλκάνια

Στη διάρκεια του 19ου αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και άρχισε σταδιακά να χάνει εδάφη. Την ίδια εποχή οι βαλκανικοί λαοί αγωνίζονταν για την ελευθερία τους.




 Γελοιογραφία που απεικονίζει τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να «κατασπαράζουν» την Οθωμανική Αυτοκρατορία





Το 1875 ξέσπασε επανάσταση στην Ερζεγοβίνη και τον επόμενο χρόνο  επαναστάτησαν και η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο
Ο Σουλτάνος έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στις επαναστατημένες περιοχές αλλά το 1877 μπήκε στον πόλεμο και η Ρωσία, που κήρυξε τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 
Η Ρωσία ενδιαφερόταν για τους σλαβικούς λαούς των Βαλκανίων, καθώς έτσι εξυπηρετούνταν καλύτερα τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο. Η Ρωσία νίκησε την Τουρκία.
Αφού   νίκησε η Ρωσία,  η νικημένη Τουρκία υποχρεώθηκε να υπογράψει τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (Μάρτιος του 1878).

                Η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου



Απεικόνιση των συζητήσεων
που οδήγησαν στην υπογραφή
της Συνθήκης του
Αγίου Στεφάνου (1878)



Το αρχοντικό όπου υπογράφτηκε η  συνθήκη έξω από την Κωνσταντινούπολη,στον Άγιο Στέφανο.

 Η συνθήκη αυτή προέβλεπε την ίδρυση αυτόνομου βουλγαρικού κράτους, που θα περιελάμβανε ολόκληρη σχεδόν τη Μακεδονία, κάτι που δεν ήθελαν οι Έλληνες.Η συνθήκη δεν άρεσε επίσης και στους Οθωμανούς.







Η Βουλγαρία το 1878


Η συμφωνία όμως , δεν άρεσε ούτε στις Μεγάλες Δυνάμεις  που για  τα συμφέροντά τους ήθελαν να διατηρηθούν τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να εμποδιστεί η επέκταση της Ρωσίας προς τη Μεσόγειο.
Γι' αυτό αντέδρασαν στην εφαρμογή της συνθήκης και έκαναν νέο συνέδριο για να την ακυρώσουν.



Το συνέδριο του Βερολίνου.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, έγινε και άλλο συνέδριο στο Βερολίνο, όπου υπογράφηκε νέα συνθήκη που άλλαξε πάλι τα σύνορα στη Βαλκανική Χερσόνησο.



Το συνέδριο του Βερολίνου.


















στο συνέδριο του  Βερολίνου αποφάσισαν ότι:

1.Η Βουλγαρία παρέμεινε αυτόνομη αλλά έχασε τις περισσότερες περιοχές που της είχαν αποδοθεί με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, ανάμεσά τους και τη Μακεδονία.

2.Η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία κέρδισαν την ανεξαρτησία τους.

3. Τέλος, η Ανατολική Ρωμυλία έγινε αυτόνομη ηγεμονία.










ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Έτσι λέμε την  πολύπλοκη πολιτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στα Βαλκάνια και στην  Ανατολή και ήταν το αποτέλεσμα της παρακμής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και του ανταγωνισμού των Δυνάμεων για την τύχη της.

 Οι Δυνάμεις που έπαιξαν ξεχωριστό ρόλο στο Ανατολικό Ζήτημα ήταν: η Μ. Βρετανία, η Ρωσία, η Αυστρία και η Γαλλία.

 Η στάση τους απέναντι στον «Μεγάλο Ασθενή», όπως ονομάστηκε, ειρωνικά, η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ήταν πάντα η ίδια. 

Ανάλογα με τα συμφέροντά τους, οι Δυνάμεις άλλοτε 
ήθελαν  να υπάρχει ολόκληρο το κράτος του Σουλτάνου, άλλοτε 
ήθελαν να μοιραστεί 
 και άλλοτε 
ήθελαν  να δοθούν κάποια εδάφη του σε άλλα κράτη.

 Το Ανατολικό Ζήτημα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής διπλωματίας έως και τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, οπότε διαλύθηκε η  Οθωμανική αυτοκρατορία και στη θέση της σχηματίστηκε η  Τουρκία, ένα κράτος με μικρότερη έκταση αλλά πολύ μεγαλύτερη εθνική ομοιογένεια.



Ερωτήσεις 
( από το ιστολόγιο Ταξιδεύοντας στη γνώση) 

1.Σε ποια κατάσταση βρισκόταν η Οθωμανική 

Αυτοκρατορία κατά τον 19ο αιώνα; 


2.Τι ήταν το Ανατολικό Ζήτημα;


3.Ποια γεγονότα έμελε να αλλάξουν το χάρτη των 

Βαλκανίων;


4.Τι προέβλεπε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου;


5.Ποιοι αντέδρασαν στην συνθήκη του Αγίου 

Στεφάνου;


6.Πότε έγινε το συνέδριο του Βερολίνου και τι 

προέβλεπε η Συνθήκη ;


7.Ποια ήταν η τύχη της Ανατολικής Ρωμηλίας ; 

Πώς αντέδρασε η Ελλάδα στα βουλγαρικά σχέδια;


8.Οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν μπλεχτεί στο 

κουβάρι του Ανατολικού Ζητήματος. Γιατί ήταν 

τόσο δύσκολη η λύση του; 


Η κρίση στα Βαλκάνια
Σουδίας Γιάννης







 Η κρίση στα Βαλκάνια- Quiz




5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας 5dim-alexandr.ima.sch.gr Στ΄ τάξη Αρβανιτίδης Θεόδωρος









Κατάλογος Λημμάτων
Ανώτερο επίπεδο





Κάνε κλικ στην εικόνα για περισσότερα...
Αξιοποιώντας το λογισμικό «Πολιτικά και Διπλωματικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας» συνθέτω το χάρτη των Βαλκανίων σύμφωνα με τη Συνθήκη του Βερολίνου. Στη συνέχεια καταγράφω τις αλλαγές που γίνονται στα Βαλκανικά κράτη σε σχέση με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Χρησιμοποιώ το λογισμικό για να εντοπίσω τις πηγές Χάρτης των Βαλκανίων σύμφωνα με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και Χάρτης των Βαλκανίων σύμφωνα με τη Συνθήκη του Βερολίνου και τις μελετώ. 









Ενδεικτικά θέματα εισαγωγικών σε πειραματικά γυμνάσια

Από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Για σένα που  ετοιμάζεσαι να δώσεις εισαγωγικές εξετάσεις σε κάποιο πειραματικό γυμνάσιο.

Κάνε κλικ στην εικόνα για να δεις ενδεικτικά θέματα στη Γλώσσα τη Φυσική και τα Μαθηματικά









ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ



ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ


Κάνε κλικ στην εικόνα









27 Μαΐου 2013

Το τσίρκο (1928)


Το τσίρκο (1928)





Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν

Διάρκεια:   68΄ (ασπρόμαυρη, βωβός κινηματογράφος)

Υπόθεση

Στο πανηγύρι πεινασμένος και χωρίς φράγκο, ένας αλητάκος (Τσάρλι Τσάπλιν) χωρίς να ξέρει, αποκτά ένα κλεμμένο πορτοφόλι. Κυνηγημένος μπαίνει σ’ ένα τσίρκο, όπου χωρίς να το ξέρει και πάλι γίνεται το πρώτο νούμερο! Όταν όμως του δίνουν εκεί δουλειά τα πράγματα αλλάζουν δραματικά.
Μια αθάνατη κωμωδία του Τσάρλι Τσάπλιν, όπου το γέλιο και η συγκίνηση εναλλάσσονται, το αστείο και το σοβαρό συνυπάρχουν, όπως μόνο η παντομίμα του βωβού κινηματογράφου ήξερε να προσφέρει απλόχερα.





Σκηνές που ξεχωρίζουν: 

Ο Σαρλό πάνω στο σκοινί του ακροβάτη δέχεται την επίθεση μαϊμούδων που τον ξεγυμνώνουν, ο Σαρλό μέσα στην αίθουσα με του χίλιους καθρέφτες, οι περιπέτειές του με τα ζώα, η θλίψη του μπροστά στον στρογγυλό αποτύπωμα στο έδαφος που άφησε το τσίρκο μετά την αναχώρησή του.

Η σκηνή όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν μπαίνει μέσα στο κλουβί του λιονταριού ήταν η πιο δύσκολη κι η πιο επίπονη σε όλη την καριέρα του μεγάλου κωμικού μια και χρειάστηκε να επαναληφθεί πάνω από 200 φορές. Ο Τσάπλιν εξασκήθηκε στο περπάτημα πάνω σε σκοινί επί βδομάδες πριν το έργο και τελικά στην σχετική σκηνή είναι αυτός που περπατά πάνω στο σκοινί 8 μέτρα πάνω από την γη.



Δείτε την ταινία

25 Μαΐου 2013

Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου

Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου (2002)








Ελληνικά:
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 108'

Υπόθεση

Ο Ηλίας, ένα 10χρονο αγόρι που ζει στην Αθήνα, στα τέλη της δεκαετίας του '60, χάνει ξαφνικά τον πατέρα του. Οι υπόλοιποι στην οικογένεια προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να συνηθίσουν την καινούργια πραγματικότητα, εκτός από το μικρό αγόρι που αρνείται να πιστέψει ότι ο πατέρας του είναι νεκρός! Στον δικό του κόσμο, το αναπάντεχο αυτό γεγονός σημαδεύει καταλυτικά τη ζωή του. Ο μικρός Ηλίας ούτε μπορεί, ούτε θέλει να δεχθεί την πραγματικότητα του θανάτου και προσπαθεί να κρατήσει τον πατέρα του ζωντανό, με δικούς του, μάλλον ανορθόδοξους τρόπους! Και πάνω από όλα, είναι απόλυτα σίγουρος, ότι ο πατέρας του θα γυρίσει, όπως του υποσχέθηκε, για να παρακολουθήσουν μαζί στην τηλεόραση τους Αμερικανούς να προσγειώνονται, για πρώτη φορά, στο φεγγάρι!

Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου
Σενάριο: Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος ΙΙ
Cast: Γιώργος Καραγιάννης (Ηλίας Μανωλόπουλος), Στέλιος Μάινας (Χρήστος Μανωλόπουλος), Ιωάννα Τσιριγκούλη (μαμά), Χρήστος Στέργιογλου (Θεοδόσης), Δέσπω Διαμαντίδου (γιαγιά)


Δείτε την ταινία

21 Μαΐου 2013

Μαθαίνω τις χώρες της Ευρώπης



Μάθετε τις χώρες της Ευρώπης σε 20΄ παίζοντας.
 Κάντε κλικ στη χώρα που γράφει το πανό από το αεροπλανάκι που περνάει από μπροστά σας και μαζέψτε πόντους. 


κλικ στην εικόνα



Όποιος μαζέψει360 πόντους (χωρίς κανένα λάθος) είναι ο νικητής. Αν δεν ξέρετε μια χώρα, πατήστε "Παύση", ψάξτε στο βιβλίο σας, εντοπίστε την στο χάρτη και κάντε κλικ πάνω της.Αν το καταφέρετε χωρίς παύσεις, τότε είστε πραγματικά ο σούπερ νικητής.

18 Μαΐου 2013

Γράμμα στον Tσάρλι Tσάπλιν

Γράμμα στον Tσάρλι Tσάπλιν

Tσάρλι Tσάπλιν


Τον αγαπήσαμε ως Σαρλό. Είναι η πρώτη αναγνωρίσιμη φιγούρα - χαρακτήρας, με παγκόσμια εμβέλεια στην ιστορία του κινηματογράφου και ακούει στο όνομα Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν...


Ο Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889

 στο Λονδίνο. 

Και οι δύο γονείς του ήταν καλλιτέχνες. Ωστόσο τα παιδικά του χρόνια ήταν δραματικά μια και ο μέθυσος πατέρας του εγκατέλειψε τη μητέρα του, τον ίδιο και το μεγαλύτερο αδερφό του, η μητέρα του άφησε τη δουλειά της και προσπαθούσε να επιβιώσει ως ράφτρα, ενώ μετακινούνταν συνέχεια από χαμόσπιτο σε χαμόσπιτο.

Η κλονισμένη ψυχική της υγεία οδήγησε τα παιδιά σε σχολείο για ορφανά και τελικά στον πατέρα τους και την αλκοολική φιλενάδα του.




Ο μικρός Τσάρλι βρέθηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό πάλκο σε ηλικία 5 ετών, σε κωμικό αναγκαστικά ρόλο, μια και αντικατέστησε την άρρωστη μητέρα του λέγοντας ένα σουξέ της εποχής. Εκεί έλαβε τα πρώτα του χειροκροτήματα που λέγεται ότι ήταν καταιγιστικά!
Προκειμένου να επιβιώσει έπαιζε από μικρός σε διάφορες παραστάσεις, ώσπου άφτασε σε ηλικία 21 ετών να φύγει με έναν θίασο περιοδεία στην Αμερική, όπου και έμεινε πάρα πολλά χρόνια!


Ο Τσάπλιν παντρεύτηκε 4 φορές και απέκτησε 11 παιδιά! Τα οκτώ με την τέταρτη σύζυγό του Όνα, κόρη του Ευγένιου Ο' Νηλ, η οποία όταν παντρεύτηκαν ήταν μόλις 18 χρόνων, ενώ εκείνος 54!
Ωστόσο έζησαν μαζί μέχρι το θάνατό του, στις 25 Δεκεμβρίου του 1977, ενώ είχαν ζήσει μαζί επί 34 χρόνια!






Γράμμα στον Tσάρλι Tσάπλιν






ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ

Το τσίρκο (1928)





The Kid



και ένα τραγούδι

Ελληνική συμμετοχή (Eurovision 1978)

Τσάρλυ Τσάπλιν Τσάρλι Τσάπλιν – Τάνια Τσανακλίδου 




Ο μαγικός κόσμος του θεάματος



Σου αρέσει ο κινηματογράφος;
Τότε μπορείς να ταξιδέψεις με το ψηφιακό σχολείο στον μαγικό κόσμο του θεάματος.
Κάνε κλικ εδώ 





17 Μαΐου 2013

"Ταξίδι στην Ευρώπη" με αγαπημένους ήρωες κινούμενων σχεδίων...


"Ταξίδι στην Ευρώπη" με αγαπημένους ήρωες κινούμενων σχεδίων...

Είσαι για ένα ταξίδι στη δική μας ήπειρο; Πάμε να μάθουμε τα βασικότερα και μεγαλύτερα γεωμορφολογικά στοιχεία μέσα από την επόμενη εφαρμογή...

Οι σημαντικότερες θάλασσες, τα μεγαλύτερα νησιά, οι μεγαλύτερες χερσόνησοι, τα μεγαλύτερα βουνά και τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης, για πρώτη φορά μαζί, στην ίδια εφαρμογή!

Και μάλιστα παρέα με τους ...Ευρωπαίους πρωταγωνιστές από ταινίες κινούμενων σχεδίων της Disney: Τον Ηρακλή, τον Ρεμί (από τον Ρατατούη), τον Πινόκιο, τον Ρομπέν των Δασών και τη Μέριντα (από το Brave)...

Προσοχή! Αν έχεις στον υπολογιστή σου Office 2010 κάνε κλικ  εδώ  για να ανοίξεις ή να κατεβάσεις (αν θέλεις) το παιχνίδι σε παρουσίαση PowerPoint και σε πολύ καλύτερη ποιότητα (δουλεύει και για Powerpoint 2007, αλλά δίχως ήχο)...
Ταξίδι στην Ευρώπη (γεωμορφολογία)
Δημιουργία παρουσίασης: Παύλος Κώτσης 
Πηγή:Έκτη και...απίθανοι



18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων

πάμε Μουσείο

18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων  



H 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί απο το 1977 ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος τους στη σύγχρονη κοινωνία, ως φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.



Με σειρά εκδηλώσεων και ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία της χώρας θα εορταστεί αύριο, Σάββατο 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.


Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου και περιλαμβάνουν εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, συναυλίες κ.ά. σε Mουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στη χώρα μας ή σε ένα από τα παρακάτω link.